2012. október 5.

Ortopédia



Tegnap voltunk ortopédián, és az első sokkból felébredve és egy csípőröntgen után már tudok is írni az esetről.
Tegnap elmentünk a Heim Pál kórház ortopéd dokijának a magánrendelőjébe, ahol a doki első véleménye alapján a bal csípő tuti ficamos, rövidebb a lába és műteni kell. Sokkkkkkk
Mivel neki sincs röntgen szeme így megbeszéltük, hogy ma reggel bemegyünk a kórházba és röntgen után eldöntjük, mi legyen. Amit már kapásból mondtam a dokinak az az, hogy eszem ágában sincs Fefét Magyarországon műttetni, nálam a Nazarov féle eljárás jöhet csak szóba ahol nincs vágás, nincs gipsz, és nincs több hónapos nem mozgás. Igaz, hogy ez több mint 1,5MFT, de ebben bízom, mármint az eljárásban.
A doki együtt dolgozik egy segédeszközöket gyártó céggel, akinél a főnök tegnap csak Fefe miatt jött be, hogy meg tudja neki csinálni az eszközöket, megnézni milyen állapotban is van. Mivel Fefe áprilisban kapott már ülőkorzetet és lábsínt így nem voltak biztosak abban, hogy kaphat ismét, de a főnök úgy döntött, hogy Őt nem érdeklik az anyagiak, Fefének kellenek az eszközök és kész. Szerencsére tudtunk új recepteket kapni mivel kinőtte a régieket. Most lesz új ülőkorzet, lábsín, cipő és éjszakára kap egy fektetőt is ami a lábát kicsit széthúzza.
Ismét hatalmas meglepetést okozott, hogy vannak még olyan emberek akiknek a gyerek és a jövője a fontos és nem a pénz. ha nem sikerült volna receptet írni, akkor is megcsinálta volna Fefének az összes olyan eszközt ami a jelenlegi állapotán javít, segít neki, mert mint mondta Fefének most kell eszköz, most kell segíteni hogy ne romoljon az állapota.

Mai röntgen utáni megbeszélésről:
A bal csípő kezd elmenni, de még szerencsére a helyén van. Mivel a bal lábát keresztezi, ezt nagyon gyorsan meg kell szüntetni (3 éve ezen vagyunk), így az éjszakai fektető is ezért kell neki.
A doki elküldi nekem a röntgen képet a csípőről és én meg elkezdem szervezni Fefének a Nazarov féle projektet. Van egy magyar hölgy kapcsolattartónak, neki megírom, hogy mi az alap probléma, és hogy mit tudunk tenni? Nagyon nem szeretnék semmilyen sebészi beavatkozást, de ha ezzel tudjuk csak megállítani, hogy pl a csípő kijöjjön a helyéről, akkor legyen.
A tervem az, hogy újra megyünk úszni (nem voltunk a suit miatt, azután meg a dokik miatt), Éva is mint jó kezelés, szeretném ismét menni suitra (anyagi okok miatt eddig úgy néz ki nem fog összejönni), lett egy kijárós fejlesztőnk aki bizakodó első találkozás után, keresek olyan módszereket amik lazítanak, masszázs minden nap, sok-sok torna amennyit csak tudunk csinálni úgy hogy gyerek is maradhasson mellette Fefe.

Nincsenek megjegyzések: