2013. április 9.

Ortopédia



Hétfőn eljutottunk az ortopédiára.
A doki nagyon szimpatikus, igazán örülök, hogy találkoztunk (köszi Évi).
Valószínű, hogy a doki sokkal rosszabb állapotú gyermeket várt, mert tetszett neki, hogy Fefe lazítható. A feje minden irányba fordul, mondjuk szép is lenne ha ennyi foglalkozástól beállna a nyaka :S Igaz, hogy hol jobbra hol pedig balra húz jobban, de simán fordítható a fejecske.  
A szemével figyel, keresi a hangforrást.
A doki mindenféle papír nélkül megmondta, hogy a gyermeknek a jobb agyféltekéje a sérültebb, mert a bal oldala húz befelé (a bal lábát húzza keresztbe és a bal keze van hajlítva a fej is jobb oldalra fordul szinte automatikusan).
És itt jön be az, hogy minden összefügg mindennel.
A bal oldala rosszabb és a jobb szeme is rosszabb, így vizsgálat nélkül is kimondható, hogy az agy jobb féltekéje károsodott.
Na mindegy, térjünk vissza az ortopédiai részre.
Sajnos pont hétfőn romlott el a röntgengép, így nem sikerült megcsináltatni az új vizsgálatot, így visszamegyünk jövő héten és akkor részletesen megbeszélünk mindent.
Valószínű, hogy lesz valami olyan szerkezete, ami távolítja a lábakat egymástól, mert zárt lábakkal sosem fog sétálni megtanulni, hiszen nem tudja osztani majd a súlyát, és ráadásul keresztezi a lábát lépésnél. A röntgen vizsgálat eredménye alapján be tudjuk majd azt a szöget is állítani amíg nyújtható a csípő (jelenleg).
Lesz saját állítója, olyan amivel sétálni is lehet majd.
A doki szerint nagyon jó helyre született Fefe, már most jó eredményeket sikerült elérni vele :) és ennek nagyon örülök. Az tuti, hogy ha ébren van, akkor 1 percre sincs magára hagyva, folyamatosan foglalkozik vele valaki: Én tornáztatok, masszírozok (enyém a kínzás része :) ). Mama mesél, beszélget, mókázik. Papánál a pihenés és sakkmérkőzés van :) 

Műtét: a doki szerint sem kell még műteni Fefét. Sem a fejlődése nem múlik ezen, sem a jelenlegi állapotára való tekintettel nem altatnánk (nincs roham, nem kockáztatunk). Meglátjuk milyen lesz a röntgen, a további kezelések eredménye, folyamatos kontrollokon pedig majd átbeszéljük mit kéne esetleg még csinálni.

Nincsenek megjegyzések: