2013. május 21.

Állító és fektető



Állítógép: elkészült a mai napon Fefe állítógépe és éjszakai fektetője.
Jelenleg még nagyon is szoknia kell az álló helyzetet Fefének, mert ebben nem tudja érvényesíteni a kóros reflexeit. Hiába tud és szeret állni a kisember, sajnos muszáj ilyen eszközöket is beszerezni, mert Fefe a lábait feszesen tartja (zárva), és már nem nagyon bírjuk tartani és fejleszteni álló helyzetben. Így szépen a csípője is erősödik, és reményeink szerint a fejtartás is javul, ami pedig fontos lesz az önállóbb élethez.
Ma még igencsak megsértődött a fix állástól, mert ahogy kiszedtük a szerkezetből, kb 30 percig még panaszkodott. Ez nagyon rossz érzés nekem, de tudom, hogy ezt érte tesszük és nem fáj csak agyilag nehéz ám ez a helyzet. Na de nem adjuk fel, mint ahogy ezt már tudjátok :)
De azért hozzá kell tennem, hogy délutáni itthoni főpróbánál ügyes volt, csak még idegen a helyzet . 

Éjszakai fektető: nos erre azért van szükség, mert Fefe a lábait, vagyis inkább csak a bal lábát keresztbehúzza, így a bal csípőjével vannak gondok. Ebben szépen tud majd úgy feküdni, hogy a lábait nem keresztezi, mondjuk úgy hogy normális állásban állnak a lábak alvás alatt. Először csak a délutáni alvásnál ismerkedünk az új szerkezettel, aztán ha megszerette (amit kétlek), akkor mehet éjszakára is. Persze majd ez is alakul, hiszen ha oldalt feküdne akkor ez a szerkezet jön ki az ágyból. 

Amint Varsóból visszajöttünk, a lábsín is újítva lesz, mert lassan kinövi a fiatalúr. 




Nincsenek megjegyzések: