2013. november 25.

Panni néni + NES



Ma ismét Panni néninél voltunk. Most már 3 éve járunk, és még nagyon sokáig fogunk is menni, legalábbis remélem :)

Panni néni mindig nagyon jó tornasort ír fel nekünk, bér egyre nehezebbek, mert pl Fefét a popsiján forgatni igen nagy feladat volt, de rájöttem (hamar ám), hogy egyszerűen forgok én is vele és kész :)
Megtudunk mindig érdekes dolgokat, most éppen azt, hogy Fefe azért (sem) mozog egyedül mert sosem volt hagyva. Persze van egy nagyfokú agykárosodás, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, de a feszes izomzatnak és a sok tornának köszönhetően nem kényszerült arra, hogy megmozduljon. Még azt sem lehet sajnos kifelejteni az okok keresése közben, hogy Fefe kb 4 hónapos korában kapott egy szteroidos kezelést, ami addig kialakult mozgást teljesen elvitte (megszüntette) :(
Na meg ugye a látás hiánya, vakon, feszesen hova menjen? na de sebaj, remélem hogy ez egyszer csak átfordul. Ami segítség lehet, az az hogy már gyengén ugyan de lát. Ért mindent, így tudja hogy ha pl hason van akkor haladni kéne, vagy fejet emelni, de ez egyenlőre sok esetben elmarad, viszont minden mozgás kiváltható. A talpon lévő reflexpontokra gyönyörűen reagál, hason azonnal húzza be a lábát, amit kis jóindulattal önálló mozgásnak is beszámíthatunk :) A tarkónál lévő pontra azonnal emeli a fejét. 

Volt Nes felmérés is. Ezt a mérést nagyon szeretem, mindig megmutatja hogy hogyan is van Fefe, belelátunk a lelkébe, szervezetébe is.
Amit eddig is tudtunk, és a gép is kimutatja, hogy az izmokkal bajok vannak, ez kihat a mozgásra, ez kihat az emésztésre, szervekre, stb. tehát mindenre. Kéne terhelnie a szívét, de azzal hogy én ugrálok vele, csak az én szívem terhelődik. (nem árt a mozgás, na de ennyi? ) Próbálunk sok eszközt beszerezni és használni is: lejtő, mászást segítő gép, kezes-lábas amivel függeszteni is lehet, labdák, hengerek, gördeszka, kutyafüle (állítógép amit elloptak és még mindig nincs készen az új).
Az emésztésre ki kell találni valami segítséget, méghozzá egy emésztő enzim formájában, mert ez nagyon nem jó.
A kevés folyadék látszik az agynál :( de ha nem iszik többet, akkor nem iszik, ez van.
Nagyfokú tejérzékenységet mutatott az eredmény, méghozzá kazein érzékenységet. Juhéé, ezzel is lehet plusz feladatot csinálni mindenkinek. Orvosilag igazolható-e? és ha igen, akkor mi a helyzet? jelenleg igen nagy szerepet játszik Fefe étrendjébe a tej alapú élelmiszer, így ha nem muszáj ezt nem szedném ki belőle. 

Sok harag van a gyermekben, de ezek inkább az elmúlt 4 év eredményei, nehezen felejt az ember. Dolgozunk azon, hogy jó, jobb legyen, de tornázni és fejlődni muszáj :)
Több teljes őrlésű gabonát és magvakat kell kapnia többet, de vitamin és ásványi anyag szinten a szuper eredményt kaptunk, nincs hiánya :)

Januárban ismét megyünk, addig csináljuk a mostani feladatsorunkat :D

Nincsenek megjegyzések: