2014. január 22.

Neurológiai eredmény



Megkaptam tegnap a neurológiai zárójelentést.
A helyzet nem rossz :)
A vérképe nagyon jó, ezzel teendő nincs.

Az EEG lényege, hogy éjjel ébredést követően 2 ízben aszimmetrikus igen enyhe klinikumú spasmus sorozat indult el, mely kapcsán a smasmus a bal kart és a bal lábat vonja be flexios típusú.
 A közel 18 órás, teljes éjszakát magába foglaló felvételen az eddigiekhez hasonlóan életkorához képest jelentősen meglassult háttéraktivitás és szabályos II stádiumig mélyülő alvás mellett interiktalisan aktív multifokalis epilepsziás működészavar látható. Ébredéskor jelentkezett az otthon is észlelt panasz, mely egyértelműen nagyon csekély klinikummal járó epilepsziás működészavar.
Augusztusban a kb 10-15 perces EEG vizsgálat epilepsziás működészavartól mentes volt, így megkérdeztem, hogy akkor most rosszabb-e, de szerencsére nem. Az akkori vizsgálat nagyon rövid ideig tartott és a mostaniban is megfigyelhető hosszú időre epilepsziás működészavartól mentes háttér. Igazából nem tudni, hogy minden éjszaka van-e ilyen pici roham, vagy ez köszönhető annak, hogy hajnalig fent voltunk, kényelmetlenül, álmosan, lámpafénynél szinte semmit nem tudott pihenni Fefe, de ezek miatt egyenlőre nem emelünk a gyógyszerén csak átalakítjuk.
Az egyik szerből amit már szerettem volna teljesen elhagyni, azt megszüntetjük, 2 hetente csökkentjük ¼ tablettákkal, így 1 hónap múlva már nem is kapja.
A másik szert meg módosítjuk és a déli adagból lecsípünk amit éjszakára fog megkapni Fefe.
Sajnos azoknál a gyerekeknél akik nem kommunikálnak csak találgatni lehet és a megérzésekre hallgatni ami nekem azt súgja, hogy a vizsgálattal volt olyan baj, hogy ez így nem túl szerencsés egy kisgyerek esetében. Persze ha akar, bárhol el tud aludni, de pl Fefe az oldalán szeret szunyálni, itt meg most nem lehetett. Több órát feküdt a hátán a fejecskéjére ragasztott kütyükkel, teljes lámpafénnyel.  Kinek kényelmes így a pihenés? (jó lenne éjjellátó kamerát kapnia az osztálynak)

Na mindegy, a lényeg hogy a helyzet nem rossz, a gyógyszereket átvariáljuk és kontroll kb 2 hónap múlva.

Nincsenek megjegyzések: