2014. március 6.

Műtét utáni 2. nap

Ma reggel volt a doktor úr és Andrea megnézni Fefét.
Szeretnék itt is köszönetet mondani Andreának a segítségért és a lelki támogatásért :)
A doktor úrnak meg a műtéthez és az emberi, kedves hozzáállásán.

A lényeg, hogy 26 ponton volt összesen a bemetszés. Ez nagyon sok, ennyit nem szokott egyszerre felszabadítani mert megviseli a gyerekeket, de mivel érezte, hogy Fefe egy nagyon erős és jó fizikumú gyermek így bevállalta a 26 pontot, hogy a következő rehabilitációs időszak sikeres legyen.
A kezei nagyon rossz állapotban vannak, a lényeg mostantól le kell építeni a feszítést Fefe kezéből (na ez nem lesz egyszerű, mert ez agyból jövő rossz parancs. Az agy azt mondja feszítsd, Fefe meg feszíti, ezt kell megszüntetni és megtanítani hogy mi a jó és helyes mozgás). Meg kell szépen tanítani, hogy hogyan támaszkodik nyújtott kézzel, hogyan nyúl előre, mire is van a keze valójában. (éjjel azt álmodtam, hogy a jobb kezét teljesen ki tudta nyújtani, a balt még nem mert az a feszesebb).
Vasárnapig kell fertőtlenítővel kezelni reggelente (ezek a piros foltok a gyermeken), majd vasárnaptól zuhanyozhat, 2 hét múlva megpróbálhat lábra állni és kb 2-3 hét múlva kezdődhet a gyógytorna. Szépen fokozatosan, ahogy Fefének jó, a lényeg hogy ne fájjon neki. Oviba majd csak 2 hét múlva mehet, vízbe mocorogni 1,5 hónap múlva mehet, intenzív gyógytorna kb 2 hónap múlva kezdődhet, itt is az a lényeg hogy ne fájjon Fefének mert akkor csak ráfeszít a kezeire, és nagyon sokat kell nyújtani, kimozgatni a helyes irányba.
A sebek nagyon szépek, a beduzzadt helyeket picit jegelni kell, majd szépen felszívódik a lilaság is. Fájdalomnak nincs jele, inkább csak érzékenyebb ahogy mozgatjuk, de felvenni és megmozdítani muszáj.

A megbeszélés után elindultunk ismét a városnak, a mai terv a Güell park volt.
Hűűű, de nagyon magasan van :) cserébe csodaszép. Több helyre belépőt kell 2014-től fizetni amivel nem is lett volna baj, de nagyon lépcsős, így csak azokat az utakat jártuk be amit babakocsival lehet. Gyönyörű épületek, csodaszép kilátás, fantasztikus levegő.
Enyhén meredek :)
































Sikerült ismét valami fantasztikusan rossz helyen enni, a képek magukért beszélnek:
Rágós és semmi hal íze nem volt.

Kb 1mm vastag hússzelet.
Fefe szuperül van, holnap reggel irány haza :D

Nincsenek megjegyzések: