2014. május 11.

Heti összefoglaló

Hétfői videó eeg eredménye nagyon jó lett :) Volt egy jelenség amit nem tudtam hova tenni, féltem hogy esetleg a Sabril nevű gyógyszer teljes elhagyása miatt jelentkezett, de szerencsére semmi epis dolog :)
Ez a jelenség picit törzscsavarásos valami, de vagy a szelek kínozzák Fefét, vagy pl a délutáni alvásból már nagyon éhesen kel fel és piszkálj a pocakját. Magától szűnik, kontaktus van közte, és most már biztos hogy nem epis jelenség így majd ez is elmúlik magától.

Kedden és szerdán óvoda volt. Szerdán elkezdett Fefe nózija folyni és olyan kis náthás lett a hangja, így csütörtökön nem ment oviba, lementünk a doktornőhöz, picit piros volt a torka.
Nem mondanám, hogy lázas volt, de a 32-34C közötti hőmérséklethez képest (sajnos ennyire lesüllyed a hője) a 36C-os hő már igazán meleg volt nála és olyan kis bágyadt is volt, ami péntekre el is múlt szerencsére. (persze nekem maradt a torokfájás)

Miután a héten megint óvodakerülő szerepkörbe lépett, így nagyon sok minden nem történt :)

Valószínű napallergia játszik szerepet, mert ahogy Fefe kikerül a napra, megmutatjuk a napocskának a kezeit máris kiütéses lesz :( azt hiszem ezzel nincs mit tenni, magától csillapodnak a kiütések.



Kommunikáció terén is haladunk, igazán helyesen tud beszélgetni Fefe. Érthetőek betűk mind magán mind mássalhangzók. Válaszol a kérdésre persze nem igazán érthetően, de válaszol, és szinte már mondatokban beszél. Most már csak egy logopédus vagy valamilyen más szakember segítsége kell, és szerintem a beszéd is be fog indulni.
Ja igen, kommunikáció: elkezdünk táblagépen képek segítségével kommunikálni, amit megnyom annak a jelentését fogja kimondani a gép (már csak le kell tölteni). :)
Fefe a hangokra nagyon figyel, a sima képkártyák nem érdeklik így marad ez a vonal, remélem beválik.

Holnap óvoda, majd délután jönnek a gyámügytől szemlét tartani mert kértem a gyerektartás állami megelőlegezését, és környezettanulmány kell hozzá. (no comment)

1 megjegyzés:

Erika írta...

DM-ben lehet kapni direkt allergiásoknak való napozókrémet, saját márkás termék, nekem bevált. Utólag is érdemes bekenni, enyhül a viszketés tőle.

Erika