2015. július 30.

2 kontroll vizsgálatot is sikeresen letudtunk



Az első a neurológia volt. Most nem volt EEG vizsgálat, az majd novemberben ráér. Ami nagyon jó volt, hogy a doktornő kérdezte, hogy mennyire figyel, mit ért meg, mondtuk hogy figyel mindenre és mindent meg is ért. Elővette a zsebéből a kis csipogós lámpáját és Ferkó azonnal figyelte, fordult :D éljen, végre, ez is eljött, mosolyogtunk együtt :)
A gyógyszeren egyenlőre nem változtatunk, nézzük meg a gasztroenterológián mire jutunk, csökkenek-e azok a görcsök amik jelenleg még megvannak, mert azok 100%, hogy nem epilepsziás eredetű.
Megnéztük, hogy a jelenleg használt gyógyszer okoz-e hormonális zavart, mert hogy Ferkó már 4 évesen elkezdte a nemi érés lépcsőit megmászni, egyszerűen neki szőrzete van és a herék is nagyobbak mint egy 5 éves gyereké. Arra jutottunk, hogy biztos nem a gyógyszer, hanem az agysérülés, mert érinti azt a területet is ami a hormonokért felelős. Mehetnénk endokrinológiai kivizsgálásra, de nem igazán lenne értelme, mert ezzel úgy sem kezdenénk semmit, gyógyszert meg nem adunk rá.
EEG novemberben, és meglátjuk milyen is az agy akkor. 

A második kontroll a gasztroenterológia volt. Itt elmondtuk, hogy mire jutottunk, vagyis hogy a tej és tejes termékek jelenlegi megvonásával a görcsök mennyisége és erőssége is csökkent, de azért még van sajnos. Most 1 hónap próba következik, mert a doktornő szabadságon lesz. Addig ki kell próbálni, hogy a széklet problémát meg tudjuk-e oldani, méghozzá 7-10 napig fog kapni Ferkó esténként kávéskanál mennyiségű paraffinolajat, reggelente meg Levolacot kb abból is egy kávéskanálnyit. A paraffinolajat sokáig nem szabad alkalmazni, de mivel Ferkó bélrendszere tele van széklettel, ezt valahogy ki kell robbantani belőle, hogy a belek tisztulni tudjanak. A robbanós kúp csak az ingert adja meg, már ha egyáltalán megadja és komoly has prés kell ahhoz hogy mindent ki tudjon kakilni, és ilyen erős hasi préssel nem rendelkezik. A Levolac szirup meg a megelőzés miatt fog kelleni átmenetileg. A szájszag is eredhet a rossz emésztés miatt, ahogy a test tekergetése is, és reméljük, hogy nem komolyabb a probléma. Írni kell naplót erről az 1 hónapról, és ha ez nem vezet eredményre, akkor jöhetnek a klinikai vizsgálatok szeptembertől: tejcukor vizsgálat, 24 órás PH mérés, endoszkópos vizsgálat… minden csuda szuper dolog :S de ezeknek a görcsöknek és a széklet szenvedésére kell valami megoldást találni.
A doktornőt is fixen nézte, nyúlt a kezével…… hogyan is írjam le, hogy ez mekkora nagy öröm volt :) Tudom, tudjuk mi hogy okos és figyel….. na de ha ezt egy „hivatalos” ember is megerősíti…. boldogság :D

Folytatás gasztró területen szeptemberben, neurológia meg novemberben.
Jöhet újra a nyári meleg :)

Nincsenek megjegyzések: